Denne julen blir annerledes. Selv om vi følger smittevernreglene kan vi fremdeles være i aktivitet, prates og møtes. Her er noen forslag til ting du og dine kan finne på i julen.

Ut på tur

Det er fortsatt både tillatt og anbefalt å ta en tur ut. Frisk luft er viktig for liten og stor: Gå på turer på beina, i akebrett eller på ski! Om turen er noe lang - eller dine turkamerater trenger oppmuntring underveis - pakk med litt god mat og drikke i sekken. Du kan også finn frem turkart og planlegg noe nytt i ditt lokalmiljø. Turen er kanskje bare rundt neste hjørnet? I Bærumskartet kan du finne forslag og inspirasjon til turruter

Myndighetene og friluftslivsorganisasjonene har laget en oversikt over hvilke råd man bør følge hvis man vil gå tur nå i korona-tiden.

Her finner du rådene på 20 språk 

Ikke glem den lille praten

Bruk de digitale mulighetene til alt mulig: prat, sam-spis julematen eller se hopprenn og filmer sammen. Vi har godt av å kommentere, gjerne høylytt, sammen. Alt blir litt bedre om vi er uenige og deler synspunkter! Del litt latter eller noen tanker med familie eller venner, over en kopp eller et glass. 

Kjør på med enda mer jul!

Alt vi ikke fikk gjort i førjulen kan vi gjøre i romjulen! Bak det pepperkakehuset eller lag den julepynten du ikke fikk på plass. Lag en hjemmelaget oppmerksomhet! Lag album, bak julekaker eller knekkebrød, klipp, mal og lim!

Har du ikke skrevet julekort, gjør det nå! Det gjør godt å få oppmerksomhet etter 1. januar også!

Spill og lek: Må den beste vinne!

Finn frem et brettspill eller puslespill, kortstokk, sjakkbrett eller terninger. Spill er en fin, sosial aktivitet. Det kan alltid være en fordel å bli enige om hvilke regler som skal gjelde, før dere begynner spillet eller aktiviteten! Pass dere spesielt for Ludo. Dette spillet har det med å få de fleste familier eller venner til å bli bitre uvenner.

Dere kan også ta en quiz med store og små. Eller hvorfor ikke bare test deg selv med litt kryssord, sudoku eller quiz?

Lær deg en app eller et spill av barna. Dette er sikkert noe du vet allerede: Du kommer til å tape. Men ikke glem at den yngre garde har stor glede av å lære bort. Deres største glede er nok å se at de er mye bedre enn deg!

Åpningstider for bibliotekene

Bibliotekene holder åpent flere dager i romjulen.

Her kan du se åpningstidene for bibliotekene i Bærum

Hungrer du etter kultur og opplevelser?

Her finnes det heldigvis mange og ulike tilbud. Let litt på nettsider og følg scener på deres Facebook-sider. I tillegg tilbyr mange musikere og andre aktører konserter og arrangement. Noen er gratis, noen må du betale for. Vi har valgt å nevne noen her:

  • Bærum Kulturhus sender to forestillinger hver dag på TV-kanal 998 til sykehjemmene i kommunen: Nøtteknekkeren og Kleive og Kleives Jul.
  • Operaen har forestillinger du kan følge på NRK 2. Få et kulturelt boost og nyt Nøtteknekkeren en kveld. 

Få litt orden eller oversikt over «ting og tang»

Hvorfor ikke brette opp ermene og rydde opp i alle årgangene med feriebilder på mobilen og lage album? Dette er en fin aktivitet der hele familien kan involveres.
Har du ork, kan du rydde i boden eller på loftet. Kanskje finner du skjulte skatter og hemmeligheter?

Lær deg noe nytt!

Hvor ofte har vi ikke sagt til oss selv at «dette skulle jeg gjerne kunnet». Så begynn da vel? Meld deg på et kurs, få inspirasjon og råd fra filmer på Youtube eller nettsider. Mangler du motivasjon: ring en passe god venn å få energi til å komme i gang. Kanskje han eller hun vil bli med deg på kurset?

Vil du snakke med noen eller trenger du hjelp? 

Skulle du eller noen du kjenner ønske å snakke med noen eller trenger hjelp, ber vi deg kontakte en av de sosiale telefonene eller hjelpetelefonene. Husk at det er bedre å ringe en gang for mye.

Oversikt over telefoner du kan ringe