Ofte trenger vi noe å gjøre. Noen ganger ønsker vi nettopp det motsatte: gjøre absolutt ingen verdens ting. Her kommer noen forslag til ting du og dine kan bedrive førjulen med.

Ut på tur!

Det er fortsatt både tillatt og anbefalt å ta en tur ut. Frisk luft er viktig for liten og stor: Gå på turer, på beina, i akebrett eller på ski! Om turen er passe lang- eller dine turkamerater trenger oppmuntring underveis - pakk med litt god mat og drikke i sekken. Turen er kanskje bare rundt neste hjørnet?

Du kan også finn frem turkart og planlegg noe nytt i ditt lokalmiljø. Her kan du finne mer inspirasjon, motivasjon eller bare litt informasjon om tur og luft.

Myndighetene og friluftslivsorganisasjonene har laget en oversikt over hvilke råd som man bør følge hvis man vil gå tur nå i korona-tiden.

Her finner du rådene på 20 språk. 

Ikke glem den lille praten!

Har du hjemmekontor: Hvorfor ikke lage hyggelige kontorfellesskap eller rutiner hjemme? Er dere flere under samme tak, kan dere ta dere tid til fysiske pauser med prat og diskusjoner. Eller kall inn til kaffepauser og lunsjer med kolleger eller venner. Husk felleskapet på jobben! Kollegaer trenger også soner for litt uforpliktende samtaler.

Bruk de digitale mulighetene til å gjennomføre bokklubben, sam-titte eller høylytt kommentere og krangle om fotballkamper og dater med latter, te eller et glass vin med gode venner!

La julen begynne - litt før i år!

I år har vi kanskje litt ekstra tid i førjulstiden, så hvorfor ikke lage dine egne julegaver? Ingenting er som en hjemmelaget oppmerksomhet! Lag album, bak julekaker eller knekkebrød, klipp, mal og lim!

Kanskje er nettopp denne julen vi burde sende julekort til mange, fysiske eller digitale? Et kort er en varm og god oppmerksomhet på at noen tenker på nettopp deg.

Spill og lek: Må den beste vinne!

Finn frem brett- eller puslespill, kortstokk, sjakkbrett eller terninger. Spill er sosiale og som oftest veldig hyggelige aktiviteter. Dere kan også ta en quiz med venner.

Det kan alltid være en fordel å bli enige om hvilke regler som skal gjelde, før dere begynner spillet eller aktiviteten! Pass dere spesielt for Ludo. Dette spillet har det med å få de fleste familier eller venner til å bli bitre uvenner.

Lær deg av sjefene: La barna lære deg spill eller app-er!

Dette er sikkert noe du vet allerede: Du kommer til å tape. Men ikke glem at den yngre garde har stor glede av å lære bort. Men deres største glede er nok å se at de er mye bedre enn deg!

Få litt orden eller oversikt!

Hvorfor ikke brette opp ermene og rydde opp i alle årgangene med feriebilder på mobilen og lage album? Dette er en fin aktivitet der hele familien kan involveres.
Har du ork, kan du rydde i boden eller på loftet. Kanskje finner du skjulte skatter og hemmeligheter?

Lær deg noe nytt!

Hvor ofte har vi ikke sagt til oss selv at «dette skulle jeg gjerne kunnet». Så begynn da vel? Meld deg på et kurs, få inspirasjon og råd fra filmer på Youtube eller nettsider, ring til en passe god venn å få energi for å komme i gang.

Hungrer du etter kulturopplevelser?

Digitale museumsbesøk

Når museene er stengt, få vi besøke dem digitalt.

Her er en oversikt over stedene du kan besøke i Oslo.  

Utendørs utstillinger

Husk at det også finnes flotte utendørs utstillinger eller attraksjoner!

Besøk Vigelandsparken

Ekebergparken i Oslo  

Roseslottet ved Frognerseteren

Kistefoss ved Jevnaker 

eller

Hadeland glassverk 

for å nevne noen. Merk deg at noen av disse attraksjonen krever inngangsbillett. Gjeldene smittevern skal alltid følges.

Digitale konserter og forestillinger

Ikke glem at mange aktører eller arrangører gjennomfører konserter eller forestillinger selv om alt er fysisk stengt. Spør gode venner eller let litt rundt på nettet. Merk deg at opplevelsene som streames kan koste penger.

Innspill: Har drive-in-kinoene begynt igjen? Bra innspill. Det har begynt på tryvann – var veldig dyrt, 175 for voksne og 120 pr barn. Rått i forhold til Telenor sin bilpris…

#hardetibarum – Takk for at du handler lokalt!

Alle er tjent med at våre butikker, salgssteder og tjenester holder seg i live. Derfor oppfordrer vi alle innbyggere og alle som driver næring eller med tjenester til å handle lokalt.

Gatene blir hyggeligere med åpne butikker enn om lokalene blir stående tomme. Husk også at det er de lokale aktørene som sponser idrettslag og kultur for alle oss i Bærum!