Demenstelefonen i Bærum: 47 66 55 00
Telefonen er åpen mandag - fredag kl. 9-15
Atrium ressurssenter:
- adresse: Claude Monets allé 21, Sandvika
- e-mail: demensinfo@baerum.kommune.no
Demensdagen 2020:
Her blir årets programt lagt ut
Bærum kommune har flere demenstilbud til hjemmeboende knyttet til dagaktivitetssentre på de ulike institusjonene. Du kan lese mer om de ulike dagaktivitetssentrene her.
I tillegg har Bærum kommune opprettet Atrium Ressurssenter som ligger midt i hjertet av Sandvika, og her er flere sentrale ressurspersoner innen alle faser av sykdommen demens samlet.
Bærum kommune har tre ulike pårørendeskoler for pårørende til personer med demens. Felles for kursene er:
Det holdes kurs høst og vår over 10-12 uker for Bærum kommunes innbyggere. Kurset gir informasjon og kunnskaper om de ulike demenssykdommene. Kursdeltakerne er ofte i samme vanskelige livssituasjon og kan dele erfaringer og gi hverandre hjelp og støtte.
Dagkurset går over 6 ganger med 3 timer per dag fra kl. 10–13. Kveldskurset går over 6 ganger med 3 timer per kveld fra kl. 18–21.
For informasjon/påmelding send mail til demensinfo eller til spesialrådgiver Kristine Hennie
Pårørendeskolen går over en week-end og har som formål å øke kompetanse om demenssykdommer, skape bedre dager for hele familien samt etablere samtale og selvhjelpsgrupper.
Pårørendeskole for pårørende til personer med utviklingshemming og som også kan ha demens, arrangeres i samarbeid med Nasjonal kompetansetjeneste Aldring og Helse. Les mer om Aldring og Helse her
Les mer om denne pårørendeskolen her.
Påmelding skjer via mail til demensinfo eller til demensrådgiver Stina Wilson.
Tilbud til alle som har behov for eller ønske om å delta i samtalegruppe. Se mer informasjon til høyre på denne siden.
Bærum kommune holder årlig en temadag om sykdommen Demens. Dagen er i september, i samband med den internasjonale Alzheimerdagen. Det er forskjellige temaer og forelesere hvert år. Bærum kommunes demensrådgivere står for dagen. Det er åpent for alle og det er gratis å delta.
Ved å trykke på bildet så ser du årets program:
Bærum kommune har i tillegg til pårørendeskolene, dagtilbud til yngre personer med demens og deres familier.
Det finns et dagaktivitetssenter i Bærum kommune som er for yngre personer med demens. For å få plass på et dagaktivitetssenter søker man Tildelingskontoret. Dagprisen er i henhold til nasjonale satser, se her.
Daglig leder er Barbara Stormer Vadseth.
Atri-X ligger i lokalene til Atrium Ressurssenter og er en visningsarena for publikum. Her kan man bli kjent med og prøve noe av den teknologi som gjør hverdagen lettere å mestre.
Mailadresse: Atrix-x@baerum.kommune.no Daglig leder: Jeppe Skjønberg Jeppe Skjønberg, mobil 990 49 999
Gjennom en bevisstgjøringskampanje skal servicebedrifter bli bedre på å møte personer med demens på en god måte.
Vi vil legge til rette for at personer med demens kan fortsette å gjøre hverdagsaktiviteter og være en del av sitt nærmiljø, sier Kristine Hennie, ved Atrium ressurssenter.
2 000 personer i Bærum kommune lever med diagnosen demens per i dag. Noen av de tidlige tegnene på demens er problemer med språk og tall. Det kan gjøre at hverdagsaktiviteter, som å handle i butikk og bruke offentlig transport, blir vanskelige å utføre.
Bærum kommune deltar i Nasjonalforeningen for folkehelsens kampanje om å bli et mer demensvennlig samfunn.
Målet er at mennesker med demens skal møte forståelse, respekt og støtte, slik at de kan utføre vanlige hverdagsaktiviteter som å handle, bruke offentlig transport og gå på bibliotek og kino. Ansatte i offentlig og privat servicenæring, for eksempel butikkmedarbeidere, servitører og bussjåfører, skal få opplæring i hvordan de best mulig kan møte mennesker med demens. Allerede har 100 drosjesjåfører fått opplæring.
Det var stor interesse for informasjonen. Mange hadde opplevelser som de var usikre på om de hadde løst riktig, sier Hennie.
Nå skal flere bedrifter i Bærum få opplæring i hvordan man gir god service til personer med demens. Alle som deltar får en brosjyre med rådene og et klistremerke som de kan ha opp i butikkvinduet som signaliserer at de er med og bidrar. Undervisningen kan skje i lunsjpausen og representanter fra kommunen kan oppsøke bedriftene.
Vi ønsker at så mange servicebedrifter som mulig blir med, slik at de gir personer med demens større mulighet å delta i lokalsamfunnet, sier Hennie.
Vil du vite mer? Kontakt spesialrådgiver Kristine Hennie tlf. 971 03 796.
Demenstelefonen i Bærum: 47 66 55 00
Telefonen er åpen mandag - fredag kl. 9-15
Atrium ressurssenter:
Her blir årets programt lagt ut