Dønski omsorgsbolig

Omsorgsboligen

Dønski omsorgsbolig ligger vakkert til i en park med utsikt til Kolsåstoppen. Leilighetene har vidt utsyn, gode sol- og lysforhold og er ikke støybelastet. Eiendommen ligger inntil et offentlig friområde i parkmessige omgivelser med små gangveier. Det er kort vei til bussholdeplass, Bærum sykehus og Martina Hansens hospital. Boligen ligger også i gåavstand til nærbutikk.

Leilighetene

Dønski omsorgsbolig består av 81 leiligheter på 50-55 kvm. Hver enkelt beboer disponerer fritt sin leilighet, som leies ut umøblert. Boligen har standard som «livsløpsbolig».  Alle leiligheter består av entre, stue med åpen kjøkkenavdeling, soverom og bad. Brannvarslingsanlegg og trygghetsalarm med to-veis kommunikasjon er montert i alle leiligheter. Det er en veranda med plass til et lite bord + stol og mulighet å montere blomsterkasser til hver bolig, bortsett fra de på bakkeplan, der det er utgang til en liten hage.

Resepsjonen

Resepsjonen tar seg av sentralbordet og formidler bestillinger og beskjeder vedrørende de ulike tjenester som boligen tilbyr. Her kan man også få hjelp til å for eksempel bestille taxi og lignende.

Nøkkelinformasjon

Avdelingsleder Tonje Lund telefon: 67 80 78 04

Tjenesteleder Siri Engh, telefon: 67 80 78 38

Tilbud

Månedens aktiviteter

Fellesskap og aktiviteter

Det er gode muligheter for fellesskap med de andre beboerne, bl.a. gjennom å benytte felles oppholdsrom, bibliotek, kafeteria, arbeidsstue og Dønskistuen med flere sittegrupper. Vi har kulturarbeider som tilrettelegger fellesaktiviteter utifra beboernes ønsker og behov. Aktivitetsplanen er satt opp flere steder på huset.

Måltider og kafeteria

Det er mulig å lage egen mat i leiligheten eller man kan spise i kafeteriaen. Det er anledning til å bestille abonnement på frokost, middag fra Bærum Storkjøkken og kaffe i kafeteriaen. Kafeteriaen selger også kioskvarer, smørbrød, kaker etc.

Lege

Omsorgsboligen har ingen tilsynslege. Man velger selv hvem som skal være ens fastlege. Timebestilling skjer på vanlig måte.

Hjemmesykepleie / Hjemmehjelp

Dette tildeles etter vedtak fra Tildelingskontoret og gis ut fra den enkeltes behov. For hjemmehjelp/bistand i hjemmet betaler man en egenandel. Helsehjelp ved hjemmesykepleie er gratis.

Frisør og fotpleier

Frisør  kommer tre ganger i uken og fotpleier en gang i uken. Time bestilles direkte hos frisøren/fotpleieren. Kontant betaling.

Brukermedvirkning

På Dønski omsorgsbolig har vi et brukerråd som består av beboere, pårørende, representant fra personalet  samt avdelingsleder. Vi har faste møter 4 ganger per år, og utover det ved behov. I tillegg er det beboermøter med avdelingsleder to ganger per år.

Faste aktiviteter ved Dønskistuen

Ukentlige aktiviteter:

  • Mandager er det bowling.
  • Tirsdag er det høytlesning ved leseombud.
  • Onsdag kommer kiosktrallen fra Røde Kors.
  • Onsdag er det også ulike arrangement ved «De gule englene».

Ellers brukes Dønskistua til konserter, fester, kulturcafé, møter, foredrag, fellestrim, filmfremvisning, arrangerte sosiale sammenkomster m.m. Et sted man også kan gå for å treffe noen å snakke med. Omsorgsboligen har et nært samarbeide med Dønski vgs. (se over «De gule englene»).  Stuen kan også brukes (leies) til private arrangementer.  Henvendelse i resepsjonen.

Parken

Parken på Dønski blir hyppig brukt til ulike kulturaktiviteter, som for eksempel grilling og allsang om sommeren.

Nyttige lenker

Åpningstider

Boligen er døgnåpen

Kafeteriaen er åpen hverdager kl. 09.30 - 14.30

Resepsjonen er åpen hverdager kl. 10.00 - 14.00

Telefon

67 80 78 39 / Nødnummer 902 63 972 (skal kun brukes når fasttelefon og vakttelefon ikke er i funksjon)

Besøksadresse

Dønskiveien 55
1346 GJETTUM

Reise til Dønski omsorgsbolig

    Følg oss på Facebook