Har du/dere symptomer fra luftveiene? Er du/dere i karantene? Da skal dere ikke møte opp på helsestasjonen. Vi ber dere om å kontakte oss på telefon slik at vi kan lage individuelle løsninger.

Ordinær drift på helsestasjonene er redusert. Dette er tiltak for å begrense og forhindre smittespredning. I henhold til anbefaling fra helsedirektoratet vil følgende oppgaver bli prioritert:

  • Svangerskapskontroller med individuelle tilpasninger. Jordmødrene kontakter de gravide før konsultasjon. Gravide skal komme alene på timer.
  • Hjemmebesøk av jordmor og helsesykepleier erstattes med konsultasjon ved helsestasjon. Dere blir oppringt av jordmor og helsesykepleier når dere kommer hjem fra sykehus og får nærmere informasjon om oppfølging videre. Barselkvinner og de nyfødte må komme uten følge.
  • Prioriterte konsultasjoner ved helsestasjonen: nyfødte, 6 ukers med lege/helsesykepleier, vaksinasjon etter program (3,5,12 og 15 måneder). Vi ber om at kun en foresatt følger det enkelte barn til helsestasjon, søsken skal ikke være med.
  • Hjelp til prevensjon via telefonkonsultasjon med jordmor.
  • For en periode avlyser og legger vi ned disse tilbudene: fødsels- og ammeforberedende grupper, åpen time/helsestasjon, cos kurs og etterkontroller på alle helsestasjonene. 

Er du bekymret? Har du spørsmål? Ønsker du en prat? Vi har både jordmor og helsesykepleier tilgjengelig på telefonen. Ta kontakt med din helsestasjon på telefon eller mail så vil vi gjøre vårt beste for å finne en løsning.

Dere kan finne nyttig informasjon på siden under, helsenorge.no og Appen Helseoversikt

App: Helseoversikt - for gravide og småbarnsforeldre

Råd om korona til foreldre, barn og gravide finner du på Helsenorge.no