Forskjellige dietter til forskjellige behov

Du kan bestille ulike dietter etter hva som er viktig for deg. Noen mennesker har allergier, intoleranser eller trenger å unngå eller få tilskudd av visse næringsstoffer. Her kan du lese mer om de ulike tilbudene våre. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål.

Våre dietter

Vi tilbyr glutenfri,- laktoseredusert,- glutenfri- og laktoseredusert,- melkeproteinfri-,  natriumredusert,  energiredusert, -fettredusert,- lettfordøyelig, lakto-ovo, vegetarkost og diabeteskost (desserter) til hjemmeboende.

Energitett kost kan være bra for deg

Ekstra energitett (merkelig uttrykk…) kost kan også bestilles. Denne type mat passer godt for de som er underernærte eller veldig småspiste. Energitett mat kan også være bra for de som trenger å gå opp i vekt før en operasjon.

Hva inneholder en energitett rett?

Energimengden i den ekstra energitette hovedretten ligger på cirka 520 kcal og den berikede biretten (suppen) på mellom 250-300 kcal.

Rettene inneholder mellom 40-45E% fett, rundt 20E% protein og 40-45E% karbohydrater. Det er tilsatt fett i form av fløte og smør for å berike retten med mer energi.

Vi har tilsatt proteintilskuddet fordi eldre som spiser lite ofte får i seg for lite av dette. Mange eldre trenger også mer protein ved for eksempel sårtilstander og ved rekonvalesens.