Sommer og varme kan bety at det begynner å lukte av matavfallet, men det finnes en rekke tips som kan hjelpe.

Sett beholderne i skyggen

Fuktighet og varme er to av de viktigste grunnene at matavfall begynner å lukte, men heldigvis er det er enkle grep man kan gjøre. Både den grønne matavfallskurven og beholderen til matavfall du har ute er ventilert og bidrar til å slippe fuktighet ut av matavfallet. Hvis du også passer på at beholderen står i skyggen, er mye gjort - og du kan nyte varmen og trekke pusten dypt!

Bestill ekstra tømming av mat- og restavfall

De fleste eneboliger i Bærum har henting av mat- og restavfall hver 14. dag, men det er mulig å bestille ekstra henting. Det koster 625 kroner per ekstra henting for 2-hjulsbeholder. For bestilling av ekstra henting - bruk dette skjemaet. Har du spørsmål - ring oss på tlf. 67 50 40 50.

Tips og triks

  • Matavfall lukter etter noen dager, så all mat du ikke spiser opp vil kunne bli et luktproblem. Derfor er det beste og ikke kjøpe eller lage mer enn du faktisk spiser.
  • Sorter ut alt matavfall, da har du bare én beholder hvor det kan bli et luktproblem.
  • Kast gjerne brukt tørkepapir og brukte servietter (uten såpe) i matavfallet. De vil suge til seg fuktighet fra matavfallet.
  • La den grønne kurven til matavfall stå uten lokk. Det vil føre til mindre lukt fra matavfallet. 
  • Bytt posen til matavfall ofte og knyt godt igjen så ingenting renner ut. Er du bekymret for om posen holder, bruk gjerne dobbel pose.
  • Vask beholderne regelmessig. Spesielt i beholderne til mat- og restavfall kan det bli mye søl, og det lukter sterkt om det får ligge lenge. Bruk gjerne salmiakk i vaskevannet og spyl godt. Pass på at beholderen får tørke helt. Sett den gjerne opp-ned og la den renne av seg før du tar den i bruk. 
  • Hvis matavfallet som suppe eller lignende er veldig vått, kan du helle det i en brennbar beholder, for eksempel en melkekartong. Denne kaster du i restavfallet.