Slik endrer du på stemmesedlene

Kommunestyrevalget og fylkestingsvalget har hver sin stemmeseddel. Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen. Det er ikke adgang til å stryke kandidater, verken ved kommunestyrevalg eller ved fylkestingsvalg.

Veiledning for hvordan du gjør endringer, står også på stemmesedlene.

Ved kommunestyrevalget kan du gjøre følgende endringer på stemmeseddelen (rosa seddel).

• Gi personstemme ved å sette kryss i ruten foran navnet. Du kan gi personstemme til så mange kandidater som du vil.
  • Skrive kandidatnavn fra andre partier/grupper i et eget felt på stemmeseddelen. Dette kalles å gi personstemmer, også kalt "slengere".

Vær oppmerksom på at når du gir personstemmer til kandidater fra andre partier/grupper, vil en del av stemmen din bli overført til det andre partiet/gruppen. Verdien av stemmen din for det partiet/gruppen du stemmer på, blir tilsvarende redusert.

Ved fylkestingsvalget kan du gjøre følgende endringer (blå seddel).

• Gi personstemme ved å sette kryss i ruten foran navnet. Du kan gi personstemme til så mange kandidater du vil.

Ikke vær redd for å endre på stemmeseddelen! Stemmen din vil ikke bli forkastet selv om du gjør feil, men rettingen blir da ikke tatt til følge.