Voksenopplæringen - Bærum kommune Norskkurs for yrker og bransjer

Har du lyst til å jobbe i barnehage eller ønsker du å jobbe innen helse og omsorg? Kanskje ønsker du å jobbe i butikk eller med kundeservice?

Norskkurs for yrker og bransjer gir deg opplæring i norsk mot norskprøven og norsk som du trenger i den bransjen du er interessert i. Samtidig lærer du om å jobbe i Norge og får språk- og arbeidstrening på en praksisplass.

Søkere blir kalt inn til et intervju for å kartlegge bakgrunn og motivasjon. Du bør ha bestått norskprøve A2 eller lignende. Norskmål for kursene er å jobbe mot norskprøve B1. Du kan gå ett eller to semestre.

I samarbeid med NAV, tilbyr vi også et kurs for deg som vil bli bussjåfør.

Nivå A0

Kurset er for deg som ikke har gått på skole og som ikke leser og skriver på ditt eget språk.

Nivå A1

Kurset er for deg som nettopp har begynt å lære norsk. Målet er at du skal klare deg på norsk i enkle hverdagssituasjoner og oppnå A1 i ferdighetene lese, lytte, skrive og samtale.

Nivå A2

Kurset er for deg som vil utvikle og styrke kunnskapene du har i norsk fra før eller fra kurs på A1-nivå. Du blir oppmuntret til å bruke språket aktivt i praktiske situasjoner i hverdagen. Målet er at du skal oppnå A2 i ferdighetene lese, lytte, skrive og samtale.

Nivå B1

Kurset er for deg som allerede har grunnleggende norskferdigheter fra kurs på A2-nivå, men som vil bli mer selvstendig i språket. Målet er å oppnå B1 i ferdighetene lese, lytte, skrive og samtale.

Nivå B2

Dette er et høyere mellomnivå for deg som vil bli mer selvstendig når du snakker og skriver norsk. Nivå B2 kan gi opptak til høyere utdanning i Norge.

Norskkurs for yrker og bransjer

voks@baerum.kommune.no

Tlf: 67 50 67 50 (telefontid mandag - fredag: kl. 09.00. - 15.00)

Besøksadresse:

Kunnskapssenteret