Gravide i andre og tredje trimester anbefales å ta influensavaksine.

–  Vi får ofte spørsmål fra foreldre som venter barn om vi anbefaler influensavaksine, sier jordmor i Bærum kommune Mariella Clausen.

Hun sier rådet fra jordmortjenesten er at gravide i andre og tredje trimester vaksinerer seg før influensasesongen. Influensasesongen er ifølge Folkehelseinstituttet fra i perioden desember til april hvert år.

– Årsaken til at vaksine anbefales er fordi gravide har høyere risiko for komplikasjoner hvis de får influensa. Hvis gravide tar vaksinen, vil også barnet ha beskyttelse i tiden etter fødselen, sier Clausen.

Gravide i 1. trimester som er i risikogruppen for å få komplikasjoner anbefales også å ta vaksinen. Foreldre som er i tvil, kan ta kontakt med jordmordtjenesten i kommunen, fastlegen eller Folkehelsekontoret i Bærum.

Fakta

• Influensavaksine anbefales til gravide i andre og tredje trimester. Årsaken er at gravide har høyere risiko for alvorlig sykdomsforløp og følgesykdommer ved influensa. Risikoen øker jo lenger ut i svangerskapet man kommer.
  • Vaksinerer mor seg i svangerskapet blir også barnet beskyttet i tiden etter fødsel.
  • Vaksinen kan tas hos fastlegen eller på Folkehelsekontoret i Sandvika.
  • Les mer om vaksinen på nettsiden til Folkehelsekontoret i Sandvika.