Da er et helt spesielt politisk semester over.

Dette halvåret startet helt normalt – ja ikke helt – vi feiret Bærum – Fremtidens kommune: Fargesterk og klok på kulturhuset 20. januar. En stolt dag!

Allerede 9. januar fikk kriseledelsen på sitt månedlige møte, en første orientering om koronaviruset fra kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen, og på det neste møtet 13. januar var smittevernoverlege Bjørg Dysthe invitert til å gi en gjennomgang av status knyttet til covid-19.

I slutten av februar fikk Bærum sitt første smittetilfelle, og antallet økte raskt etter hvert som innbyggere kom hjem fra vinterferieopphold i Nord-Italia og Østerrike.

12. mars ble kriseledelse satt og det har vært hyppige møter utover hele våren.

Til sammen har vi mistet 24 innbyggere til covid-19, og vi er alle særlig preget av de tragiske hendelsene på Vallerhjemmet.

Det politiske Bærum ble sterkt påvirket en periode, inntil vi fikk avviklet vårt første Teamsmøte 1.  april. De fleste av oss opplevde at det var godt å komme i gang igjen, selv om vi ikke fikk møtes på ordentlig.

Vi har likevel fattet en rekke viktige vedtak gjennom våren, og ansatt ny kommunedirektør – og takket av vår dyktige Erik Kjeldstadli.

Nå er det ferietid.

Tusen takk for det fine og gode samarbeidet vi har.

Jeg ønsker alle en riktig god sommer, og minner om meteren.

Beste hilsen fra Lisbeth