Det er ikke dropin i juli måned. Husk å bestille time.

Endrede åpningstider Fornebu vaksinesenter og vaksinetelefonen

  • 1.-3. juli: stengt
  • 4.-21. juli: mandag-fredag kl. 9-14.45, lørdag-søndag stengt.
    Kun timebestilling, ikke drop-in.
  • 22.-31. juli: stengt 

Drop-in

  • i juli måned er det ikke drop-in, kun timebestilling

Bestill vaksinetime på nett

Les mer og bestill her.

Bestill vaksinetime på telefon

Ring tlf. 67 50 59 99 (tastevalg 1). 

Gjelder:

Dose 4 til personer 75 år og eldre

Personer 75 år og eldre, og sykehjemsbeboere, som har fått 3 doser, kan få en ny oppfriskningsdose (dose 4) hvis de selv ønsker det. Dosen kan gis tidligst 4 måneder etter siste oppfriskningsdose. 

Anbefaling om oppfriskningsdose for ovennevnte målgrupper gjelder uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum 3 uker, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons.

For å booke time, ring 67 50 59 99 (tastevalg 1) eller send e-post med navn og telefonnummer til vaksine@baerum.kommune.no

Les mer på nettsiden til FHI. 

Vaksinering med Novavax

Koronavaksinen Nuvaxovid (fra Novavax) er en proteinbasert vaksine som bygger på en tradisjonell vaksineteknologi. Liknende teknologi brukes i vaksine mot hepatitt B og kikhoste. Den inneholder en variant av de typiske piggene (spike-proteinet) på koronaviruset som immunforsvaret kan trene seg på. Sånn lærer kroppen seg å kjenne igjen og forsvare seg mot ekte koronavirus hvis man senere blir smittet. Vaksinen er godkjent til personer over 18 år og kan tas som dose 1, dose 2 og oppfriskningsdose. Les mer om Novavax på FHI sine nettsider.

Vi tilbyr vaksinen fra Novavax hver torsdag kl. 9-15. Du må ringe eller sende e-post for å bestille time, tlf. 67 50 59 99 (tastevalg 1) e-post vaksine@baerum.kommune.no. For vaksinen fra Novavax er det ikke drop-in og det er ikke mulig å bruke e-booking.

Hvem bør ta oppfriskningsdose og når?

Beskyttelsen etter grunnvaksineringen kan svekkes over tid. Det å ta en oppfriskningsdose gir mer langvarig beskyttelse og kan også gi en bredere beskyttelse. 

Intervallet mellom andre dose og oppfriskningsdosen må være minst 20 uker.

Rådene om oppfriskningsdose gjelder uavhengig om du har to vaksinedoser eller har én vaksinedose og har hatt korona.

  • Det anbefales at alle over 45 år tar oppfriskningsdose. Grunnen til det er at den gode beskyttelsen de fikk etter grunnvaksinering med 2 doser kan svekkes over tid.
  • Alle over 18 år skal få mulighet til å ta en oppfriskningsdose. Personer over 18 år som er i risikogruppen og alle som jobber i helse- og omsorgstjenesten anbefales å ta oppfriskningsdosen.

Koronasertifikat og oppfriskningsdose 

Hvis det har gått mer enn 270 dager siden du fikk dose 2, må du ved reise til enkelte land dokumentere oppfriskningsdose i koronasertifikatet ditt. Unntaket er hvis du har gjennomgått covid-19 og har tatt en PCR-test. 

Se mer om oppfriskningsdose. 

Vaksinering av gravide

FHI anbefaler alle gravide å vaksinere seg mot covid-19. Vaksinasjon i svangerskapet vil også beskytte barnet etter fødsel.

Vaksinering anbefales i 2. og 3. trimester med mindre det er risikofaktorer hos mor eller stor smitterisiko, da anbefales vaksinasjon i 1. trimester.

Mer informasjon fra FHI.

Har du spørsmål om vaksinasjon i Bærum?

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar.

Har du spørsmål om egen helse og vaksine, ta kontakt med fastlegen din.

Informasjon om vaksinering på andre språk

Informasjon om de ulike koronavaksinene

Informasjon om koronavaksinen fra BioNTech og Pfizer (Comirnaty) på ulike språk.

Informasjon om koronavaksinen fra Moderna på ulike språk.

Informasjon om koronavaksinen fra Novavax (Nuvaxovid) på bokmål og engelsk.

Regjeringen besluttet 12. mai 2021 at AstraZeneca-vaksinen ikke skal brukes Norge. Les mer her.

Hvilke bivirkninger kan vaksinen gi?

De fleste bivirkningene oppstår de første dagene etter vaksinasjon, og går over i løpet av et par dager:

  • De fleste vaksinerte får smerter på stikkstedet.
  • Andre vanlige bivirkninger er tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber. Disse bivirkningene er vanligere etter dose 2.

Hvordan følger dere med på bivirkninger?

Etter at vaksinene er tatt i bruk, overvåker Legemiddelverket sammen med Folkehelseinstituttet om det dukker opp uventede bivirkninger. Alt helsepersonell som vaksinerer, har plikt til å melde fra om alvorlige eller uventede hendelser som de tror kan ha sammenheng med vaksinasjon.

Les mer på nettsidene til Legemiddelverket.