Serveringssteder i Bærum
Serverings- og skjenkesteder kan holde åpent og servere alkohol, men må følge nasjonale regler.
- Virksomheten skal sørge for at besøkende og personell kan holde minst 1 meter avstand til personer i annen husstand. Virksomheten skal ha utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og sørge for at rutinene blir overholdt.
- Serveringssteder kan ikke ha servering for private selskaper med flere enn 10 personer.
- Det skal være minst 1 meter mellom sitteplassene. Etter ankomst kan personer i samme husstand sette seg nærmere hverandre.
- Serveringssteder med skjenkebevilling kan kun servere alkohol ved bordservering og til de som får servert mat. Det skal være sitteplasser til alle gjester.
- Serveringssteder med skjenkebevilling skal ikke slippe inn gjester eller servere alkohol etter klokken 22. Virksomheten skal tilse at alkohol ikke blir konsumert etter klokken 22.30.
- Serveringssteder skal registrere kontaktopplysninger til gjester som samtykker til det. Opplysningene skal gjøre det mulig for kommunen å komme i kontakt med deg i en eventuell smittesporing.
- Se informasjon påHelsedirektoratets nettsider og på Helsenorge.no
Når må du ha på munnbind?
Smittevernfaglig forsvarlig drift for visse virksomheter
Virksomheter som drives i kjøpesentre og andre butikklokaler, samt lokaler som holdes åpne i medhold av § 1 andre ledd i Bærums lokale forskrift, skal følge nasjonale regler for smittevernfaglig forsvarlig drift.
I tillegg skal virksomhetene:
- følge eventuelle bransjestandarder for smittevern,
- ha skriftlige rutiner for god hygiene og godt renhold og sørge for at rutinene følges,
- organisere seg slik at besøkende og gjester som oppholder seg i virksomhetens lokaler kan holde 2 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand eller barnehage- eller skolekohort. Tillatt antall besøkende i lokalet skal beregnes ut fra størrelsen på lokalet. Det skal om nødvendig gjennomføres vakthold for å sikre at kravet etterkommes.