Lurer du på noe om korona-pandemien, hvordan du kan forebygge at du og andre blir syke, og hva som gjøres i samfunnet for å hindre spredningen? Du finner det meste du trenger av informasjon fra våre nasjonale helsemyndigheter.

Noen utdrag fra Helsenorge.no

  • Nå skal alle holde større avstand til hverandre enn vanlig. Dette er for å unngå smitte. De som kan være smittet av koronavirus, men som ikke er syke, skal i karantene. De som har fått påvist koronavirus skal i isolasjon. Når skal jeg være hjemme og når gjelder karantene eller isolasjon?
  • Koronavirus smitter gjennom det som kalles dråpesmitte. Koronavirus finnes i små dråper som kommer ut gjennom munnen og nesen når en person som er smittet hoster eller nyser. Den vanligste smittemåten er at du puster inn dråper med smitte som svever i lufta eller at du får virus på hendene og får det i deg hvis du tar deg i ansiktet. Inkubasjonstid og smitte
  • Barn ser ut til å tåle sykdom med koronavirus bedre enn eldre. Men barn kan smitte andre. Råd om korona til foreldre, barn og unge
  • For å unngå smitte og spredning av koronaviruset er det viktig at du ikke oppsøker helsetjenestene fysisk dersom det ikke er nødvendig. Videokonsultasjon og andre digitale verktøy kan være gode alternativer til fysisk oppmøte. Slik kan du få helsehjelp hjemmefra

Helsenorge.no

Siste oppdaterte informasjon finner du på nettsidene helsenorge.no. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak.

Finn informasjon på helsenorge.no

Folkehelseinstituttes nettsider fhi.no

Du finner oppdatert informasjon på Folkehelseinstituttets nettsider, blant annet fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak.

Finn informasjon på fhi.no

Helsedirektoratets informasjonstelefon
815 55 015

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon. Der får du svar på generelle spørsmål.