Bærum vaksinesenter

Åpningstider og adresse

• Fornebu: mandag-fredag kl. 9.00-14.45.
    Adresse: Forneburingen 51, 1360 Fornebu. Følg skilting «Bærum Vaksine». Det er gode parkeringsmuligheter. Nærmeste bussholdeplass er Fornebuparken.
  • Rykkinn: tirsdager kl. 9.15-14.
    Adresse: Munins vei 1, i 1. etasje ved apotekene. Nærmeste bussholdeplass er Paal Bergs vei.
  • Andre steder i kommunen:
    • 7. desember kl. 10-14: Bærum bibliotek Bekkestua, Gamle Ringeriksvei 44, 1357 Bekkestua
      Gjelder kun oppfriskningsdose.

Influensavaksinering

På Fornebu tilbys nå samvaksinering med influensavaksine og koronavaksine til grupper som er anbefalt 3. og 4. dose.

Influensavaksinen koster 250 kr.  Betaling kun med Vipps.

Se informasjon om anbefalte grupper under «Hvem kan få vaksine?»

Kun timebestilling

• På tlf. 67 50 59 99 (tastevalg 1). Åpent mandag-fredag kl. 9-15.
  • Timebestilling til Fornebu kan man også gjøre på nett. NB! Gjelder ikke samvaksinering med influensavaksine.

Klikk her for å bestille time.

Bestill vaksinetime til barn 5-15 år

Kanseller vaksinetime

Det blir ikke sendt ut innkalling på SMS til personer i aldersgruppen 18-64 år uten underliggende sykdom.

• Husk å ta med gyldig legitimasjon med bilde.
  • Ha på deg klær som gjør at vi enkelt kan sette vaksinen i overarmen.
  • Kom presis til timen din.
  • I Bærum trenger du ikke å fylle ut egenerklæringsskjema.
  • Du må gjerne ha med ledsager og dere trenger ingen dokumentasjon på det, men husk at den som skal vaksineres må ha med seg legitimasjon med bilde.

Takk for at du vaksinerer deg!

Ikke møt opp til vaksinasjon dersom du:

• Har forkjølelsessymptomer, feber, eller andre tegn på infeksjonssykdom.
  • Har testet positivt for Covid-19 (det må går minst tre uker - anbefalt tre måneder - etter at man er blitt frisk av Covid-19 før man kan ta en vaksinedose).
  • Har tatt en annen vaksine for mindre enn 7 dager siden.

Vaksinering av barn og unge

Samtykke

Barn og unge 5-15 år må ha samtykke fra begge foresatte ved felles foreldreansvar. Ved dose 2 trengs et nytt samtykke.

Samtykkeskjemaet må signeres digitalt av begge foresatte før barnet møter til vaksinering. Logg inn med BankID i lenken under.

Digitalt samtykkeskjema

Har du ikke BankID eller problemer med å signere digitalt finner du samtykkeskjema som kan lastes ned og skrives ut her (pdf)

Samtykkeskjema må tas med ferdig signert av begge foresatte på vaksinasjonsdagen.

ID

Bærum vaksinesenter må kunne identifisere at vaksine settes på rett person. Ved oppmøte til vaksinasjon må barnet og ungdommen fremvise gyldig legitimasjon, for eksempel pass, eller foreldre/foresatte må følge, fremvise egen legitimasjon og bekrefte ungdommens identitet ved registrering.

Fravær

Helserelatert fravær skal ikke føres som fravær på elevens vitnemål og kompetansebevis, og skal unntas fraværsgrensen. Alle elever får med seg en bekreftelse på vaksinetime fra Bærum vaksinesenter som kan fremvises på skolen.

Hvem kan få vaksine?

Dose 1 og 2

• Vaksinetyper å velge mellom: Pfizer, Moderna og Novavax. Ulike vaksinetyper kan kombineres uten at risikoen for alvorlige bivirkninger øker.
  • Når du er vaksinert med dose 1, må det gå noen uker før du kan få neste dose:
    • 3-12 uker for innbyggere over 18 år
    • 8-12 uker for innbyggere 5-17 år

Hvis du er under 16 år, må foresatte samtykke til vaksinasjon. Det kan de gjøre ved å fylle ut samtykkeskjemaet før barnet kommer til vaksinering. OBS: Begge foreldre må signere.

Dose 3 (oppfriskningsdose)

Dose 3 er anbefalt for alle som:

• er 45 år og eldre
  • tilhører risikogrupper
  • jobber i helse- og omsorgstjenesten

Friske personer mellom 18 og 44 år kan også få dose 3/oppfriskningsdose (Pfizer, Moderna eller Novavax).

Det skal gå minst 20 uker mellom dose 2 og dose 3.

Dose 4 (oppfriskningsdose)

Dose 4 er anbefalt for alle som:

• er 65 år eller eldre
  • har alvorlig svekket immunforsvar (se medikamentliste)
  • er gravide. Folkehelseinstituttet anbefaler at gravide i 2. og 3. trimester tilbys oppfriskningsdose, ettersom det er da de har høyest risiko for alvorlig sykdom. Dette er uavhengig av om de kun er grunnvaksinerte fra før eller allerede har mottatt en oppfriskingsdose.
  • er i aldersgruppen 18-64 år og i risikogruppe. Risikogruppene finner du her.
  • er ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlige grunnsykdommer. Les hvilke sykdommer det gjelder her.

Friske personer mellom 18 og 64 år kan også få dose 4 /ny oppfriskningsdose (Pfizer, Moderna eller Novavax).

Det skal gå minst 4 måneder mellom dose 3 og dose 4.

Har du gjennomgått Covid-19 må det gå minst 3 uker før vaksinering. Du kan få bedre virkning hvis du venter lenger, og myndighetene anbefaler at du venter 3 måneder.

Dose 5 (oppfriskningsdose)

• De som har allvorlig svekket immunforsvar kan ha behov for en femte dose. Ring vaksinesenteret for mer informasjon, tlf: 67 50 99 99.

Ytterligere informasjon

Dersom du har spørsmål om de ulike vaksinetypene eller bivirkninger kan du lese mer på nettsidene til HelseNorge og nettsidene til Folkehelseinstituttet. Finner du ikke informasjonen du leter etter ring oss på 67 50 59 99.

Informasjon om koronavaksinen fra BioNTech og Pfizer (Comirnaty) på ulike språk.

Informasjon om koronavaksinen fra Moderna på ulike språk.

Informasjon om koronavaksinen fra Novavax (Nuvaxovid) på bokmål og engelsk.

Informasjon og innmelding av bivirkninger

Informasjon om vaksinasjon og påvirkning av menstruasjonen

Informasjon om vaksinering på andre språk

Har du spørsmål om vaksinasjon i Bærum?

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar.