I år er Bærum vertskap når vennskapskommunene samles. Samarbeidet mellom kommunene Frederiksberg, Hafnarfjördur, Hämeenlinna, Tartu, Uppsala og Bærum har pågått gjennom snart 70 år.

Tema for årets samling er bærekraftig og inkluderende byutvikling. Politikere, administrasjon og ungdommer fra de fem vennskapskommunene gjester Sandvika og Bærum fra torsdag 23. mai til lørdag 25 mai.

Samarbeidet mellom vennskapskommunene Frederiksberg, Hafnarfjördur, Hämeenlinna, Tartu, Uppsala og Bærum strekker seg langt tilbake i tid. Hensikten er å skape en ramme for utvikling av prosjekter og utveksling av erfaring og kompetanse.

I tillegg til dialog og workshop rundt temaet byutvikling, besøker representantene fra vennskapskommunene flere steder i Bærum under besøket. På Fornebu deltar gjestene på en sykkeltur for å se hvordan Fornebu er et eksempel på bærekraftig byutvikling som inkluderer kunst, kultur og mobilitet. Det blir også besøk til Bærum Verk og Henie Onstad/Sjøholmen.

Unge voksne fra vennskapskommunene deltar på en Song camp på Tanken i Sandvika, der de lager musikk i studio med profesjonelle instruktører og utforsker temaet studiofellesskap.