Kampanjen «U-Go til treningen» skal få flere unge til å bruke beina til og fra trening, istedenfor å bli kjørt.

Ungdom fra Vestre Bærum Tennisklubb på vei til trening. Foto: Hanne Schmeltzer

Idretten i Bærum har, sammen med kommunen, tatt initiativ til kampanjen «U-Go til trening» som starter 3. mai. Frem til 15. juni kan alle utøvere mellom 13 og 18 år i Bærum melde seg på, og konkurrere om å vinne flotte premier.

Man deltar som et lag og belønnes med poeng uavhengig om utøverne sykler, går, løper, tar buss eller bruker sparkesykkel og skateboard.

Å få flere til å sykle er en målsetting i kommunens klimastrategi, og skal bidra til å redusere småkjøring og klimagassutslipp. «U-Go til trening» skal motivere til å endre reisevaner og gi unge gode vaner de kan ta med seg videre i livet.

- Denne kampanjen er helt unik, dette handler om «Sammen skaper vi fremtiden» som er kommunens visjon. Og jeg takker idretten for at de tok dette flotte initiativet, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog til NRK under kampanje-kick-off denne uken.

Les mer om kampanjen og meld deg på: www.ugotiltrening.no

Foto: Hanne Schmeltzer