Noen ganger trenger vi noen å snakke med. Noen ganger trenger vi hjelp. Husk at det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite.

Det finnes flere ulike tjenester du eller dine kan kontakte. Bærum kommune har tilbud og det tilbys andre nasjonale tilbud. Er du usikker hvor du bør ringe eller taste? Bare ta kontakt! Alle kan hjelpe deg selv om du trenger å ha kontakt med andre.

Hjerte - dugg på vindu

Nedenfor finner flere samtale- og hjelpetelefoner og chat.  Vi minner om at listen ikke er fullstendig. 

Tilbud fra Bærum kommune

Psykososialt kriseteam - ved alvorlige hendelser 67 56 44 40

Døgnåpen vakttelefon. Kriseteamet yter bistand ved alvorlige hendelser.  

Barnevernvakten i Asker og Bærum: 67 50 47 70

Alle barn og unge kan ringe hvis de opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep, er redd for tvangsekteskap eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner. Også voksne som er bekymret for barn og unge, eller har mistanke om at barn og ungdom utsettes for vold og overgrep kan ringe barnevernvakten.

Barnevernvakten er døgnåpen.

Asker, Bærum og Lier krisesenter: 67 50 83 83

Krisesentertilbudet hjelper alle som er utsatt for vold i nære relasjoner. Det tilbyr sikkerhet, råd og veiledning. Tilbudet er et gratis, trygt og midlertidig botilbud som er tilgjengelig døgnet rundt, alle dager i året.

Du når oss også på e-post abkr@baerum.kommune.no

Skolehelsetjenesten

Her finner du en oversikt over skolene i kommunen.  

Send en melding til helsesykepleier på den aktuelle skolen, så tar de kontakt etter juleferien.

Nasjonale tilbud: samtale- og hjelpetelefoner

Mental Helses hjelpetelefon: 116 123

Hjelpetelefonen er en gratis døgnåpen telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de ansatte har taushetsplikt.

Vil du ta kontakt, kan du ringe 116 123, fra utlandet: +47 91 116 123.  

Mental Helses foreldresupport: 116 123 (tast 2)

Foreldresupport er en gratis døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen.

Mental Helse studenttelefon: 116 123

Studenttelefonen er et gratis og anonymt lavterskeltilbud for alle studenter og elever som trenger noen å snakke med. De har god kjennskap til studentlivet og har taushetsplikt.

Si det med ord er en chattetjeneste. Besøk nettsiden:

mentalhelse.no/fa-hjelp/studenttelefonen

Telefonen er åpen mellom kl. 16 og 06. Du har muligheten til å legge igjen en melding og ditt telefonnummer, så blir du kontaktet mellom 16:00 og 22:00. Vi gjør oppmerksom på at din anonymitet da bortfaller.

Kirkens SOS: 22 40 00 40

Kirkens SOS kan tilby et lyttende medmenneske, som kan gi støtte og trøst. De har også meldings- og chattetjenester. Åpent alle dager.

Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte: 800 57 000

Telefonen hjelper seksuelt misbrukte personer, incestutsatte og deres pårørende. Telefonen er åpen døgnet rundt, alle dager i året. Du kan ringe uansett hvor i Norge du bor. Du kan være anonym og det er helt gratis å ringe.

Ungdomstelefonen UNG: 400 00 777

Dette er Skeiv ungdoms sin telefontjeneste. Den holder åpent søndag til fredag kl. 18–22. Tjenesten holder stengt julaften, 1. juledag og nyttårsaften.

Chattetjenesten er åpen tirsdag–torsdag kl. 18–22.

Her svarer unge på spørsmål om seksualitet, kjønn, identitet, legning, forelskelse, aktivitetstilbud eller sikrere sex. Tjenesten er taushetsbelagt, og du er anonym. Du finner mer informasjon på nettsiden.

www.ungdomstelefonen.no

Kors på halsen (Røde Kors): 800 333 21

Kors på halsen er et gratis, trygt og anonymt tilbud for deg opp til 18 år. Her er det voksne som vil lytte på det du har å si og som kan hjelpe deg om du vil. 

Chat og telefon er åpen alle dager kl. 16–22.  
Du kan også chatte med andre på din alder på forumet.  

SnakkOmPsyken (BlåKors):

snakkompsyken.no

Anonym chattetjeneste for unge mellom 9 og 19 år som har behov for å snakke med en voksen om vonde tanker eller følelser.

Åpningstider i romjulen er søndag til torsdag kl. 18-20

Ung.no

På ung.no kan unge stille spørsmål anonymt, og få svar fra fagpersoner innen ulike tema. Dette er en informasjonskanal for ungdom som holder åpent hele julen.

ung.no/apen-sporretjeneste-pa-ungno

Alarmtelefonen for barn og unge

Telefonnummeret er 116 111, SMS: 417 16 111, fra utlandet: +47 954 11 755. Nettsiden er www.116111.no

Alarmtelefonen er en gratis tjeneste for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Vi er tilgjengelige hele døgnet, og besvarer henvendelser på telefon og chat, i tillegg til SMS og e-post. Telefontjenesten er alltid åpen og er gratis telefon for barn og ungdom. Voksne som er bekymret for barn og unge, kan også ringe.

BaRsnakk

BaRsnakk er en chattetjeneste for deg som har foreldre eller andre nær deg, som drikker mye eller ruser seg på andre ting. Hos oss er du helt anonym – det eneste vi får vite om deg, er det du selv velger å fortelle.  Åpent alle dager kl. 14-20. Jule- og nyttårsaften kl. 12-15

Vern for eldre: 800 30 196

Tilbudet hjelper eldre som står i fare for eller blir utsatt for overgrep. Alle over 62 år kan ringe for å få råd, veiledning og hjelp. Pårørende kan også ringe. Tilbudet er helt gratis, og du kan være anonym.

Nettsiden er www.vernforeldre.no Sjekk nettsiden for åpningstider.

Røde Kors-telefonen for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse: 815 55 201

Her får du informasjon og veiledning når du opplever situasjoner som negativ sosial kontroll, tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og andre former for æresrelatert vold.
Åpningstid fra kl. 9 – 16, stengt 26. desember. 

Vil du lese mer, se nettsiden 

RUStelefonen: 91508588

RUStelefonen tilbyr støtte og veiledning, og informasjon om rusmidler og hjelpeapparatet, til både brukere og pårørende. Du kan ta kontakt anonymt via telefon, chat eller spørreskjema. RUStelefonen er en offentlig og landsdekkende informasjonstjeneste. Åpent alle dager kl.11-18, 23. Unntakene er 23. desember kl.11-14, stengt 26. desember.