Asker og Bærum brannvesen ber alle som planlegger sommeravslutning eller andre sommerarrangementer for skole eller barnehage, om å ikke legge opp til grilling.

Vi minner om fortsatt totalforbud mot all form for åpen ild, inkludert grilling. Det er ekstremt høy skogbrannfare, og en liten gnist på avveie kan starte brann. Totalforbudet gjelder både bruk av faste godkjente bålplasser og grilling i og nær skog og mark. Dette gjelder også øyene og på strendene. 

Asker og Bærum brannvesen mottar mange henvendelser om det er lov å grille på spesifikke steder, men har ingen mulighet til å vurdere hver enkelt plass:

  • Det er ikke lov å tenne opp små kaffebål, engangsgriller, kulegriller, bålpanner, gassgriller, stormkjøkken og andre kokeapparater med brennstoff utendørs.
  • Det er ikke lov å tenne bål eller grille i strandsonen eller på øyene.
  • Det er ikke lov å tenne opp bål eller grille på godkjente og tilrettelagte bål- og grillplasser.
  • Det er ikke lov å brenne hageavfall, selv på egen tomt. Dette kan leveres inn på avfallsmottak. 

I tillegg oppfordres det til ikke å bruke motorsag eller annet verktøy som kan skape gnister utendørs.

Tommelfingerregelen er: Det er bare lov å grille i egen hage! Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

Årsaken til totalforbudet er det fine, varme været som gjør marka svært tørr. Det må komme nedbør av betydelig mengde før forbudet kan oppheves. Følg med på nettsidene til Asker og Bærum brannvesen – www.abbv.no – for når totalforbudet oppheves.

Ved brann, ring brannvesenet på 110.

Del gjerne dette med venner og bekjente.