Etter to uker som elsyklist var Arne Bjordal overbevist, nå har han byttet ut bilen.

Arne Bjordal fra Cisco fikk i august teste ut elsykkel gjennom SmartBike Bærum. Nå sykler han ofte fra Haslum til jobben i Lysaker.

– Jeg kjøpte elsykkelen for en måneds tid siden og har allerede brukt den veldig mye. Jeg jobber på litt forskjellige steder og da er det veldig fint å kunne hive seg på sykkelen og komme fram uten å være gjennomsvett og måtte dusje og skifte, sier Bjordal.

– Etter å ha testet ut elsyklene til SmartBike fant jeg ut at jeg måtte kjøpe min egen. I testperioden brukte jeg sykkelen hver dag og fant ut at det var mye bedre å sykle til jobb enn å bruke tid på å stå i kø med bilen. I tillegg får jeg friskluft og litt trim, sier Bjordal.

Fungerer like godt på vinterføre

Elsykkelen ble kjøpt inn før det ble vinterføre men han har allerede utstyrt sykkelen med vinterdekk.

– Jeg har satt på brede dekk med pigger som nærmest fungerer som traktordekk gjennom snøen. Det eneste en må passe på er når det er glatt på veiene, da er det viktig og ikke ha for høy fart gjennom svingene.

Innkjøpet av elsykkelen har redusert familiens bilpark med en bil.

– Kjøpet av denne elsykkelen har erstattet en bil i husstanden så nå har vi kun en bil og en elsykkel som fremkomstmiddel, istedenfor to biler, sier Bjordal.

Arne Bjordal og kona bytter på å bruke elsykkelen til jobb, og bruker den i tillegg til å gjøre ærender i hverdagen.

Er din bedrift interessert i å låne SmartBike-syklene gratis i to uker? Ta kontakt med Unni Larsen, SmartCity Bærum: tlf. 928 08 808 e-post: unni.larsen@smartcitybaerum.no

Elsyklene blir utstyrt med piggdekk vintertid så de fungerer like godt på vinterføre.

SmartBike Bærum et prosjekt i Klimaklok kommune og et samarbeid med SmartCity Bærum.