Sjakkhøydepunktene står i kø i Bærum denne uken. Det hele toppes når Magnus Carlsen møter regjerende verdensmester i Fischer Random, Hikaru Nakamura, på Henie Onstad Kunstsenter.

9. til 13. februar utfordrer Magnus Carlsen amerikanske Hikaru Nakamura i Fischer Random Chess, i et uoffisielt verdensmesterskap på Høvikodden. Hver dag fra kl. 17 spiller mesterne to partier. Det hele er en del av den store kunstfoto-utstillingen «Tid som står stille» av Dag Alveng, som blant annet inneholder bilder relatert til ulike sjakklegender. 

- Som ordfører er jeg stolt av at Bærum og Henie Onstad kultursenter er valgt som arena for denne store begivenheten. Vi skal lage sjakkfest i hele Bærum. Jeg gleder meg til å følge partiene live – spenningen blir nok til å ta og føle på, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Du kan utfordre Simen Agdestein 
I forbindelse med utstillingen inviteres det til sjakkarrangementer rundt om i Bærum hele uken. Torsdag 8. februar kan du teste egne ferdigheter og utfordre eksperten Simen Agdestein i simultansjakk. Agdestein har gått hardt ut, og vil i snitt få 30 sekunder per parti når han møter 10 motstandere samtidig. Tar du utfordringen kan du møte på Sandvika Storsenter 8. februar klokken 15.00. 

Lynsjakk og minikonsert med Staysman
Fredag 9. februar blir det lynsjakk-duell mellom Aryan Tari og Simen Agdestein i Meny-vinduet i Sandvika. Kampen starter klokken 15.00. Samme dag blir det også kafé-sjakkturnering på Musikkflekken i Sandvika, med musikkinnslag av Staysman. Her kan du også få med deg partiene fra matchen mellom Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura på storskjerm. 

Norgesmestere til Bærumsskoler
Hele denne uken, samt neste, utfordrer Bærums to norgesmestere Gunnar B. Dale (11) og William Olsen (9) elever ved Bærumsskoler til simultansjakk i friminuttene.

Sjakkturneringer for barn og voksne
10. februar inviteres barn og voksne til å delta i en sjakkturnering på Norges Toppidrettsgymnas på Bekkestua. 11. februar holdes det sjakkturnering for skolebarn i Kommunegården i Sandvika. Det er gratis å delta. For påmelding, se her.

Alle barne- og ungdomsskoler får også tilbud om omvisning og workshop på Henie Onstad Kunstsenter i forbindelse med Alvengs utstilling.

Torgsjakk i Kommunegården
I uke 7 og 9 inviteres det til sjakkarrangementer på Henie Onstad og Sandvika seniorsenter. I tillegg settes det opp et stort sjakkspill for publikum i Kommunegården i Sandvika. 

Her kan du lese mer om sjakkarrangementer i Bærum denne uken.