Ti kortfilmer viser hva som er riktig mat til rett person. Filmene gir økt kunnskap om mat til eldre, men gir viktig informasjon til alle.

Filmserien «Riktig mat til rett person» er laget for å gi alle medarbeidere innen pleie og omsorg økt kompetanse om ernæring på en enkel og tilgjengelig måte. Kjøkkentjenesten i Bærum kommune har i samarbeid med Gard Eirik Arneberg produksjon laget serien.

– Filmene er en måte å binde sammen kunnskapen til kokken, ernæringsfysiologen og pleierne på. Gjennom filmene deler vi vår ekspertise ved Bærum Storkjøkken. Vi lager middagene, men riktig mat til passet den enkelte må gjennomføres ved hvert eneste måltid, forteller Helen Kathrine Røstad-Tollefsen, ernæringsrådgiver.

Gjennom filmene kan alle som jobber med mat for eldre få økt kunnskap slik at de kan servere mat som er god, smakfull og nærende for hver og én.

1 Fullverdig kost

2 Glutenfri kost

3 Laktoseredusert og melkeproteinfri kost

4 Energiredusert kost

5 Fettredusert kost

6 Ekstra energitett kost

7 Natrium- og kaliumredusert kost

8 Diabetes kost

9 Lettfordøyelig kost

10 Vegetarkost