Bærumselevene i 5.trinn er i norgestoppen på nasjonale prøver i engelsk, lesing og regning.

Rundt 1600 bærumelever i 5.trinn deltok i de nasjonale prøvene, og elevene ligger over landsgjennomsnittet i alle fag. Elevene på 5.trinn i Bærum scorer 53 poeng i engelsk, 53 poeng i lesing og 52 poeng i regning. Landsgjennomsnittet er 50.

- Jeg vil gratulere elever og lærere med gode resultater. Det er gledelig å se at elevene våre ligger langt fremme på disse prøvene. Det er resultatene av en langsiktig satsing i bærumsskolen, sier Anne Lene W. Hojem, leder for hovedutvalg barn og unge.

Se en mer detajert oversikt over resultatene her.

Kommunalsjef for skole, Siv Herikstad, slutter seg til gratulasjonene fra Hojem. Herikstad også godt fornøyd med resultatene, særlig fordi Bærum kommune opplevde tekniske problemer under gjennomføringen av prøvene, spesielt under prøven i regning.

- Både elever og lærere var svært tålmodige og positive til tross for tekniske problemer underveis. Det er hyggelig at det ser ut som det ikke har gått for mye ut over resultatene, sier Siv Herikstad.