Vi fra 5. trinn på Grav skole ønsket å arrangere en politisk debatt omkring tema miljø. Derfor skrev vi egne brev, til flere ulike politiske parti i Bærum. Vi fikk positive svar fra fire av våre politikere. Dette synes vi var veldig bra!

Isak fra 5b sier -Jeg synes det er viktig å vite mer om hva man bør gjøre for å hjelpe miljøet, mens Ida fra 5c mener -Jeg synes det er spennende å vite hva de ulike partiene mener om miljøet.

Politisk debatt Grav skole

Vi var en arbeidsgruppe på 12 elever som hadde ansvaret for debatten. Arbeidsgruppen var ansvarlige for å lage relevante og gode spørsmål til politikerne, men vi lagde også plakater og en film, vi skrev pressemelding og ringte presse. Elise sier -Jeg var veldig spent før jeg skulle ringe pressen, men det var veldig gøy.

Hennie sier -Det var veldig skummelt å ringe NRK, for jeg var redd for å si noe feil, men det var gøy!».

Onsdag 7.juni var vi klare for å ta imot politikerne. I miljødebatten deltok ordfører Lisbeth Hammer Krog fra Høyre, Stein Stugu fra Rødt, Eirik Bøe fra Venstre og Cathrine Chaffey fra Arbeiderpartiet. Henrik, Hennie og Elise synes det var spennende og lærerikt, fordi det var gøy å høre på de forskjellige meningene og hilse på politikerne. Det var ekstra artig at ordføreren kom! Julie og Ida fikk tid til å holde en samtale med politikerne, noe de satte pris på.

-Jeg synes det var gøy å vite hva man kan gjøre med batteri og søppel for at ikke dyr skal bli skadet, sier Liam. Spørsmålene som vi stilte politikerne, handlet blant annet om hva vi kan gjøre med stillehavsøstersen som invaderer strendene våre. I tillegg ville vi vite hva vi kan gjøre med gummigranulat på f eks Hoslebanen. Iben fra 5a ønsket også svar på hva vi kan gjøre for å kaste mindre mat.

-Jeg synes det var gøy at vi fikk lov til å være med å rigge opp og lede debatten, sier Henrik og Isak.

Iben, Alexander, Emile og Anna var våre programledere og alle er fornøyde med hvordan debatten gikk. Alle synes det var spennende å stå foran så mange publikum og stille spørsmål i mikrofonen.

-Det ville vært gøy å gjøre noe lignende igjen! sier programlederne.

Skrevet av Henrik Oppheim Andenes, Isak Birk Vestre, Hennie Aurora Åstrand, Liam Tomassen, Elise Solveig Sørhaug, Mikkel Krogh Ask, Ida Arnholdt, Julie Hellum Gran, Alexander Brunsdon, Iben Skram Paulsen, Emile Helene Hafsmoe Rydgren, Anna Lilledahl