Statsminister, kunnskapsminister, ordfører og representanter fra kommunen møte Al Noor-menigheten i forbindelse med eid-markeringen søndag formiddag.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog holdt en kort hilsen til forsamlingen:

"Jeg vil på vegne av hele bærumssamfunnet uttrykke vår sterke sympati og medfølelse med alle som er berørt av angrepet på Al Noor moskeen i går. Vi fordømmer angrepet på det sterkeste.

Det er svært tragisk og helt uakseptabelt at det er blitt skutt i moskeen. Det har vært mange angrep mot moskeer internasjonalt, men dette er det første moskeangrepet i Norge på over 30 år. Vi skal gjøre det som står i vår makt for at dette ikke skjer igjen i Norge og i Bærum.

Jeg er tilstede her i dag for å uttrykke sympati og ønske om en trygg og fredfylt eid-feiring. På en dag som denne skal vi stå sammen og kommunen vil være i tett dialog med alle berørte.

Jeg vil også rose den heltemodige innsatsen fra menighetens medlemmer som fikk stoppet angrepet.

Eid mubarak."

Kommunen arbeider  nå med videre oppfølging.

Kommunens handlingsplan mot ekstremisme:

Andre meldinger i saken: