Kommunen har nå fått konstatert at det tragiske dødsfallet natt til tirsdag skyldtes blodforgiftning (sepsis) med meningokokk W-bakterien.

Det finnes vaksine mot denne bakterien. Kommunen organiserer tilbud om vaksinasjon i ettermiddag på Ramstad skole. Tilbudet går til elever i klassen, venner og lagkamerater på det aktuelle fotballaget. Samtidig vil ungdommen tilbys en tablett med antibiotika for å fjerne bakterien fra halsen til de som eventuelt kan være bærere. Dette for å hindre videre smitte og sykdomsutvikling.

Smittemåte

I de fleste tilfellene skjer smitten fra friske bærere. Direkte kontakt gjennom dråpesmitte fra nese og hals må til, og det antas at relativt store dråper munnspytt må overføres.

Forholdsregler

• Ungdom bør unngå deling av flasker og kyssing som kan føre til smitte.
  • Foresatte oppfordres fortsatt til høy årvåkenhet på sykdomstegn.
  • Det legges ingen begrensninger på planlagte avslutninger og andre arrangementer.

Les mer – informasjon og råd på Folkehelseinstituttets hjemmesider.

Smittevernoverlege: Bjørg Dysthe - pressekontakt Lisa Bang 916 39 380.