Globale Bærum fikk Bærum kommunes innovasjonspris for sitt arbeid for å få innvandrere i jobb.

Globale Bærum er et unikt samarbeid mellom Bærum Næringsråd, næringslivet, frivillighet, sosiale entreprenører, kommune og NAV Bærum. Prosjektet har som mål å få 1 000 innvandrere i arbeid i løpet av tre år. Prosjektet kan vise til gode «midtveis»-resultater, mer enn 450 personer har fått jobb i over 200 bedrifter så langt.

Globale Bærum bidrar til å gjøre barrierene for å ansette innvandrere mindre. Prosjektet skaper verdi for både brukere og innbyggere

– Gratulerer til Globale Bærum, Bærum Røde Kors, Nav, Rema 100, Stendi, Gammel Nok og alle de andre samarbeidspartnerne! Innovasjon er viktig for fremtidens kommune, sier Lisbeth Hammer Krog.

Pris for «Beste feil»

Prisen «Beste feil» gikk til «Ugo til trening» som ønsket å flere unge til å gå eller sykle til trening. Denne prisen deles ut til innovasjoner som ikke har vært helt vellykket. Feilen som ble gjort var at behovet for løsningen ikke ble undersøkt, før tiltaket ble satt i gang. Nytt forsøk blir gjort, med bedre forankring, i løpet av året.

Brøyte- og feieweb fikk prisen «Stjel med stil». Her kan innbyggerne følge med på når brøytingen starter, hvor bilene er og se når de nærmer seg deres bosted.

Les mer om innovasjonsprisene her.