I dag er det ventet tidvis høy forurensning nær store trafikkerte veier i Bærum. Se varsel her om luftkvaliteten i kommunen.

Helseeffekt ved høy luftforurensning (rød)

Barn med luftveislidelser (astma, bronkitt) og voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser bør redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.

Helseeffekt ved moderat luftforurensning (orange)

Utendørsaktivitet kan anbefales for de aller fleste, men enkelte bør vurdere sin aktivitet i områder med mye trafikk.

Varsel for i dag onsdag 20.01.2016

Kaldt og stabilt vintervær. Luftforurensningen ventes å være høy, særlig på ettermiddag og kveld:

Luftkvalitet i Bærum 20. januar 2016

Varsel for i morgen torsdag 21.01.2016

Fortsatt kaldt pent vintervær. Rolige vindforhold. Moderat forurenset luft.

Luftkvalitet i Bærum varsel for 21. januar 2016

Det er Meteorologisk institutt som utarbeider og sender ut da daglige varslene for Bærum og mange andre kommuner.

Dette kan du gjøre for å redusere luftforurensningen

• La bilen stå, bruk kollektive transportmidler, sykle eller gå
  • Samkjøring – kan du kjøre sammen med noen?
  • Sørg for riktig fyring i peis og vedovn (Se Brannvesenets tips)

Motta daglig varsel om luftkvaliteten i Bærum

I vintermånedene kan du abonnere på varsel om luftkvalitet. Varselet sendes ut hver formiddag fra oktober til mai. Det sendes ut på e-post eller SMS. Tjenesten er gratis og leveres av NILU Norsk institutt for luftforskning. Her kan du registrere deg som deg som ny bruker.

Varslingsklasser

I varslingsklasser for luftkvalitet er det tilknyttet helseråd.

NivåVarslings- klasserHelsevirkningerHelseråd

Lite

Farge Grønn

Liten eller ingen helserisiko