Nå kan du oppleve kunstprosjektet "The Mountain Body" fra Kolsås når Munchmuseet åpner sine dører fredag 22. oktober!

Kunstner og koreograf Helle Siljeholm som står bak kunstprosjektet The Mountain Body har laget en videoinstallasjon for skjermene i nye Munchmuseet. 

- Kolsås figurerer i flere kjente verk av blant andre Kitty Kielland, Claude Monet og Edvard Munch. Videoinstallasjonen som er et bestillingsverk til åpningen på MUNCH skaper en konseptuell og konkret forbindelse mellom fjell, by og kunst, sier kunstner Helle Siljeholm. 

Verket viser dansere og fjellklatrere som beveger seg oppover Kolsåsstupene. Hensikten er å vise hvordan fjellet både påvirker, og påvirkes av samfunnet rundt. Arbeidene er inspirert av landart, helleristninger og landskapsmaleriet utøves av klatrere som avlegger et midlertidig og nedbrytbart jordpigment spor i fjellsiden. Kolsåsstupene er det første fjellet i «fjellkjeden» med sin sjeldne sammensatte geologiske fjellgrunn og rike kunst og kulturhistorie.

Besøkende kan følge klatrerne oppover bygget og det vil til og med være en kikkert fra en av salene hvor man vil kunne se Kolsåstoppen på nært hold. Bærum er rett og slett på nye MUNCH!

Verkene kan oppleves frem til 27. oktober, for alle som har inngangsbillett til museet.

DSC_5887.jpg