Den digitale kartløsningen som viser dokumenter og saksgang i plan- og byggesaker ble kåret til kommunens mest innovative tiltak i 2017.

– Vinneren av innovasjonsprisen for 2017 har gjennomført en vellykket digitalisering av en tjeneste. Plan- og byggesaksdialogen er ressursbesparende både for saksbehandlere, politikere og innbyggere, og har stor nytteverdi for brukerne, sa rådmann Erik Kjeldstadli under utdelingen av prisen.

Brukeren gjør alt selv

Tjenesten gir en enkel oversikt over plan- og byggesaker, inkludert klagesaker, via et kart på nettet.

– Alt kan gjøres fra egen PC, nettbrett eller mobil uten at man trenger å oppsøke eller kontakte Bærum kommune, sa rådmannen, som også understreket at tjenesten har et spredningspotensiale til andre kommuner.

Tre gode nominerte

Av de 17 søknadene som kom inn til innovasjonsprisen, ble tre nominert av juryen. De to andre nominerte var EmmaMedLiv, som er en visningsleilighet for velferdsteknologi ved Emma Hjorth boliger, og Nav sitt tiltak Boligtrapp med godt gelender, som skal gi ungdom botrening og oppfølging for å komme ut i utdanning eller arbeid.

Stjæl med stil

I tillegg ble det utdelt en forsmak på en ny pris, "Stjæl med stil", som skal gå til gode innovasjonstiltak hvor idéen er stjålet fra inn- eller utland. Den første "Stjæl med stil"-prisen gikk til barnevernet for det forskningsbaserte behandlingsprogrammet MST-CAN (Multisystemic Therapy – Child Abuse and Neglect), stjålet fra USA.

Innovasjonsprisen 2018 2 Foto Ragnhild I. Hoem til nett.jpg

INNOVASJONSPRISEN 2017: Fra venstre: Rådmann Erik Kjeldstadli, Nav-sjef Edel Hegerholm, reguleringssjef Kjell Seberg, konstituert bygningssjef Kauko Leskinen, avdelingsleder ved Emma Hjorth-boliger Sarhad Solaimani og direktør for Strategi- og utviklingsenheten Stein Erik Skilhagen.