Nye Nansenparken barnehage på Fornebu begynner virkelig å ta form. – Jeg sover godt om natten nå, sier barnehagestyrer Marianne Voss Halvorsen.

I disse dager er det hektisk aktivitet på byggeplassen til nye Nansenparken barnehage. Deler av fasaden har kommet på plass og om kort tid vil det stå klart et bygg som skal kunne huse 200 barnehagebarn.

– Alt er i rute når det gjelder fremdrift, så nå sover jeg godt, sier barnehagestyrer Marianne Voss Halvorsen.

Bygget skal være klart til oppstart 1. august 2018. – Akkurat nå holder vi på med planer for møblering, farger og detaljer, sier Voss Halvorsen.

Miljørettet og med stor kapasitet

Det er et stort bygg som begynner å ta form i Hagebyen. Barnehagen er planlagt i 2 etasjer og med egen parkeringskjeller i underetasjen. Det skal legges solceller på taket og rundt 400 kvadratmeter av taket skal lages som uteområde og grønt tak.

– Fordelene med å være så store er mange, men jeg vil trekke frem kompetansen som samles. Med så mange ansatte får vi mye og bred kompetanse, sier Voss Halvorsen.

Den nye barnehagen har også et klart miljøfokus. I tillegg til solceller knyttes barnehagen til fjernvarme og hele bygningen bygges etter passivhuskravene. Barnehagen blir også liggende svært nær buss og fremtidig metrobane og det legges derfor opp til liten bilbruk i forbindelse med henting og levering av barn.

– Det er korte avstander her ute på Fornebu, og det bygges en stor sykkelparkering i kjelleren, sier Voss Halvorsen. Hun legger til at hun er svært fornøyd med den nye barnehagens plassering på Fornebu.

– Vi kommer blant annet til å bruke Nansenparken mye, en fantastisk park som ligger helt i nærheten av barnehagen. Og Fornebuområdet er i sterk vekst og utvikling nå, og vi syns vi er heldige som får lov til å være med på denne utviklingen, sier hun.