Det går mot kaldere tider. I takt med at temperaturen går ned, går ofte strømregningen opp. I Bærum får du gratis energirådgivning for å finne de smarteste tiltakene for å redusere energibruk og strømkostnader hjemme.

Gratis energirådgivning
Det blir kaldere, og strømprisene øker

Rådgivningen består av en uforpliktende digital befaring i hjemmet ditt. Erfarne energirådgivere gir råd om hvilke energitiltak som er mest lønnsomme for din bolig, dine behov og ditt budsjett. Energismarte tiltak gir lavere strømregninger og et bedre inneklima. Innbyggere i Bærum kan etter en gratis energivurdering søke om å få økonomisk støtte til tiltak som reduserer energibruken i hjemmet.

Energirådgiveren kan svare på spørsmål som:

 • Hvilke energibesparende tiltak er riktige i min bolig?
 • Hvordan kan jeg få ned strømregningen?
 • Hva må jeg tenke på hvis jeg vurderer solceller eller varmepumpe?
 • Lønner det å bytte vinduer og dører hos meg?
 • Bør jeg etterisolere vegger og tak?
 • Hva slags ladeløsning trenger jeg for elbilen min?
 • Hvilke alternativer for smart styring kan jeg bruke?
 • Hvilke støtteordninger gjelder for meg?
   

Energirådgivningen er finansiert av Viken fylkeskommune og Klima Viken, og varer frem til 31. desember 2023.

Les mer og meld deg på.

Hvilke støtteordninger gjelder i Bærum?

Når du har bestemt hvilke energitiltak som er aktuelle for ditt hjem kan du finne ut om du får økonomisk støtte. I Bærum finnes det to støtteordninger:

 1. Enova-tilskuddet er en statlig støtteordning for private husholdninger. Ordningen gir økonomisk støtte til klimavennlige oppgraderinger i hus og leiligheter, som oppgradering av boligens bygningskropp, installasjon av solcelleanlegg, balansert ventilasjon, smart varmtvannsspreder og vannbåren varme

  Les mer om ordningen og energitiltakene her. 
 2. Bærum kommune har en egen tilskuddsordning for energitiltak de nasjonale tilskuddsordningene ikke dekker. Noen av tiltakene vi støtter er isolering av tak, gulv og vegger, skifte av vinduer og glassdører og bytte av vedovn.

  Les mer om de ulike tiltakene Bærum kommune støtter her.