Globale Bærum har skaffet jobb til over 130 innvandrere siden starten 1. april! Målet er 1000 innvandrere i jobb på 3 år. - For å vise fram og fortelle mer om Globale Bærum er vi på plass under Arendalsuka, sier næringssjef i Bærum kommune, Tore Gulli.

I Bærum kommune bor det mennesker fra over 140 nasjoner. Hver og en bidrar til samfunnet med unik kompetanse, men mange har kapasitet til å bidra i enda større grad. Globale Bærum skal bidra til å synliggjøre og nyttiggjøre kompetansen som denne gruppen representerer. Prosjektet skal bygge bro mellom innvandrerne og jobbene, ved å hjelpe dem i «systemjungelen» og koble dem opp mot behov som bedriftene har.

- Inkludering i arbeidslivet lønner seg for næringslivet, for samfunnet og for den enkelte, sier Gulli.

Globale Bærum er et samarbeidsprosjekt mellom kommunen, næringslivet og NAV.  Initiativet kom fra næringslivet og frivillig sektor, og Røde Kors, Bærum Næringsråd, NAV, Bærum kommune, entreprenøren «Gammel nok» og bedriftene Aleris Omsorg og Helse og REMA 1000 har vært sentrale i oppstarten.

Globale Bærum har stand på torget under hele Arendalsuka, og et eget arrangement, Mangfold lønner seg, på Appellscenen Teaterplassen onsdag 15. august kl. 13.30-14.30.