Alle partiene i Bærum kommunestyre har stilt seg bak en uttalelse om angrepet mot moskeen på Skui.

Gruppelederne i Bærum kommunestyre tar på det sterkeste avstand fra og fordømmer terrorangrepet mot moskeen til Al-Noor.

Det var også med sjokk og sorg vi mottok meldingen om drapet på Johanne Zhangjia Ihle-Hansen og tragedien som har rammet hele familien. Vårt samfunn har mistet en livsglad jente så alt for tidlig.

Når terroren rammer en av våre menigheter, - rammes vi alle, alle religioner, alle lokalsamfunn, hele bærumssamfunnet og nasjonen. Derfor er tiden inne for å mobilisere kvalitetene i bærumssamfunnet. Vi vil at samhold og nærhet skal vinne over hatefulle ytringer og handlinger. Fordommer mot mangfold skal møtes med raushet og kunnskap. Vi skal trygge hverandre, barn og voksne.

Vi ønsker å forsterke vårt viktige arbeid for å bekjempe negative holdninger og hatefulle ytringer som ligger bak terror og vold.

Vi ønsker en valgkamp i Bærum med tydelige politiske budskap og gode diskusjoner. Vi skal vise respekt for hverandre og presentere våre meningsforskjeller på en saklig og konstruktiv måte. Vi ønsker å gå foran som et godt eksempel.

I forbindelse med Sandvika byfest skal vi invitere til en markering 22. august for samhold og nærhet, og mot terror, vold, hatefulle ytringer og handlinger.

Sammen skaper vi fremtiden. Mangfold og raushet skal kjennetegne vårt samfunn.

Lisbeth Hammer Krog, ordfører, Ole Kristian Udnes, varaordfører, Bjørn Røtnes, Høyre, Kjell Maartmann-Moe, Arbeiderpartiet, Ole Andreas Lilloe-Olsen, Venstre, Ida Ohme Pedersen, Fremskrittspartiet, Nikki Schei, MDG, Kaare Granheim, KrF, på vegne av Astrid-Therese Theisen, Harald Sævareid, SV, Kjell Ole Heggland, Pensjonistpartiet, Stein Stugu, Rødt, på vegne av Bjørn Agnar Larsen.

14.08.2019