Torsdag 12. april åpnet en spennende visningsleilighet for velferdsteknologi rettet mot personer med en utviklingshemming. På Emma MeDLiv står mestring, sosial deltakelse og livskvalitet i sentrum.

Emma MeDLiv ligger i en boligblokk med leiligheter for målgruppen, der en av enhetene er  utviklet som en visningsleilighet.

Visningsleiligheten skal vise et ekte bomiljø for brukerne, og inneholder et mangfold av verktøy som brukere med ulike behov kan gjøre seg nytte av. All teknologien som vises i leiligheten skal også kunne testes slik at besøkende får oppleve hvordan de ulike tingene virker.

På en digital tegning, vist på et nettbrett, vises alle verktøyene markert i de ulike rommene. Ved å trykke på en markør kan besøkende få frem hva verktøyet kan hjelpe brukerne med og hvordan man kan anskaffe dem.

Involvering og medvirkning

Brukerrådet har vært involvert gjennom prosessen med utformingen av Emma MeDLiv, og rådet har kommet med innspill underveis i prosessen.

I arbeidet med utformingen av Emma MeDLiv ble interiørarkitektlinjen ved Høgskolen i Kristiania kontaktet. Samarbeidet førte til at utformingen av leiligheten ble en eksamensoppgave. Dermed fikk Emma MeDLiv 16 leiligheter å velge mellom. Tre av eksamensoppgavene ble valgt og danner grunnlaget for dagens leilighet.

Arbeidskraft fra kommunens eget arbeidssenter er brukt i oppbyggingen av leiligheten.

Adresse: Høyrabben 8, 1336 Sandvika
Kontakt: emmamedliv@baerum.kommune.no