Ringhøyden seniorsenter har sammen med 12 andre seniorsentre i Bærum denne uken tilbudet "Bærum spiser sammen".

Her inviteres brukerne til å ta med seg venner og kjente til to retters middag og kaffe for 60 kroner. Det er en kjent sak at maten smaker bedre når man spiser sammen og det er også lettere å invitere noen med når det er en konkret aktivitet man gjør sammen.

– Dette er det beste jeg har fått igjen av skattepengene mine, sier Guttorm Nilsen. Det er lettere å bli kjent på tvers av omgangskrets, alder og bosted med et slikt tilbud. 

Sammen med ekteparet Jorunn og Jørgen Jørgenson spiste han middag på Ringhøyden seniorsenter torsdag.

– Det er både rimelig og god mat her og veldig hyggelig betjening, sier Jorunn og Jørgen Jørgenson. Vanligvis spiser vi her 1-2 ganger i uken men denne uken har det blitt enda flere ganger på grunn av dette fine tilbudet. 

Ekteparet og Guttorm Nilsen ble kjent over middagsbordet på seniorsenteret og har siden spist mange middager sammen. 

Kokk på Ringhøyden seniorsenter, Stian Laukholm, forteller at det er stort engasjement og oppmøte når de serverer to retter til 60 kroner.

– Denne uken er det mange nye fjes innom og det går endel mer mat enn vanlig. I dag har vi servert 80 middager og det er gøy at det er litt ekstra blest rundt denne uken. 

"Bærum spiser sammen" er en del av prosjektet "Ensomhet blant eldre: et prosjekt på tvers av tjenester og generasjoner". Prosjektet er et samarbeid mellom Bærum kommune, Røde Kors og Frivillighetsentralen.