Bærum kommune klatrer til 5. plass på Kommunal Rapports årlige rangering av Norges kommuner.

– Det er fine resultater for Bærum kommune. Jeg er tilfreds med at vi med en 5. plass er i teten blant de største kommunene, sier rådmann Erik Kjeldstadli.

Bærum er helt i toppsjiktet innen grunnskole, vann, avløp og renovasjon, og økonomi. Kommunen er også inne på Topp 100-lista hva gjelder miljø og ressurser, barnevern og enhetskostnader.

49 prosent av nøkkeltallene for Bærum kommune er forbedret siden 2017.

– Vi holder god stilling i grunnskolesektoren og ser god fremgang i flere sektorer, blant annet barnevern, sier Kjeldstadli.

Bærum kommune inntar 2. plass i grunnskolesektoren. Det er en plass opp fra rangeringen i fjor.

Kommunebarometeret viser til at Bærum kommune har en god statistikk for saksbehandlingen i barnevernet; 91 prosent av sakene ble behandlet innen den vanlige tremånedersfristen i fjor.

Kommunebarometeret er en måling som publiseres av Kommunal Rapport hvert år. Kommunene rangeres etter 152 nøkkeltall, på tvers av 12 ulike sektorer.

Les Kommunal Rapports analyse av Bærum kommune her (pdf).

Les mer om Kommunebarometeret 2018 og alle tabellene på Kommunal Rapport sine nettsider.