NHO har for syvende året på rad kåret de mest attraktive kommunene for næringslivet. Med årets tredjeplass fortsetter Bærum kommune å være helt i toppsjiktet av landets 422 kommuner.

-Dette viser at vi har etablert oss som en attraktiv kommune for næringslivet. Vi gjør mye riktig, men det er viktig å ikke hvile på laurbærene. Vi fortsetter å arbeide målrettet for å sikre og opprettholde næringsvirksomheten i kommunen vår, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog.

NHOs Kommune-NM 2018 har målt alle landets kommuner på områder som kompetanse, arbeidsmarked, næringsliv og kommuneøkonomi. Dette er områder som er viktige for bedriftene. Bærum har lenge klart å holde en god plassering blant annet på grunn av et stabilt næringsliv og god kommuneøkonomi.

Disse kommunene er rangert som de ti beste i årets kåring:

1. Sola
  2. Oslo
  3. Bærum
  4. Austevoll
  5. Trondheim
  6. Ullensaker
  7. Ås
  8. Kongsberg
  9. Stavanger
  10. Asker

Alle indikatorene som inngår i Kommune-NM er hentet fra offentlig tilgjengelig statistikk. Du kan lese NHOs rapport her